Kalfswang en Longhaas.

Alles over ingrediënten

Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor Cor Van Pelt » 30 mei 2010, 14:25

Goede dag,

Kunnen jullie mij vertellen wwar die delen vandaan komen?

Kalfswang=echt van de wang(kop)?

En Longhaas?
Bij voorbaat dank.

Cor Van Pelt.
Canada.
Cor Van Pelt
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 30 mei 2010, 14:14

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor RonSchrooten » 30 mei 2010, 21:15

wang komt echt uit zn kop, top stukje vlees, lekker stoven en verwerken in een salade of iets dergelijks, longhaas heb ik wel van gehoord waar t precies zit, laat ik aan mn collega-forummers over :D
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''
RonSchrooten
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 12 mei 2009, 18:47

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor Xavier » 31 mei 2010, 18:29

Afbeelding

nummertje 12

Afbeelding
Xavier
 

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor lowie » 31 mei 2010, 19:05

Kalfs wang komt van den kop !

Longhaas dit is het middenrif dus de scheiding tussen borstholte en buikholte !!

Longhaas is ook verandwoordelijk voor de hik, als de lonhaas samentrekt heeft men de hik !!

dit is de longhaas

Afbeelding
lowie
 
Berichten: 136
Geregistreerd: 11 maart 2007, 09:26
Woonplaats: Antwerpen

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor AleXo » 10 jun 2010, 16:21

Ik heb gewerkt met longhaas maar vind het meestal zo taai...meningen hierover?
"The keyword of succes is to believe in yourself!"
Avatar gebruiker
AleXo
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 30 okt 2008, 14:38
Woonplaats: Koog a/d Zaan

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor lowie » 11 jun 2010, 12:04

AleXo schreef:Ik heb gewerkt met longhaas maar vind het meestal zo taai...meningen hierover?


Ik ken longhaas al meer dan 50 jaar en 50 jaar geleden heb ik dit nog gebakken gegeten met frieten op mijn werk als biefstuk en dit was geen filetpur maar dit was toch eetbaar mals!
Normaal word longhaas een weinig gestoofd met sjalotjes en witte wijn en dit is mals op een 20 tal minuten.

De vraag is natuurlijk was het wel longhaas waar je mee gewerkt heeft, imitatie is mogelijk hoor !!

Je heeft ook platte longhaas de foto hier boven is de dikke, de platte hangt vast aan de ribben en is een 2 cm dik, moet gepeld worden en is dan ook zeer mals, dit is een spier die niet werkt vandaar dat het redelijk mals is.

Longhaas = middenrif
 
lowie
 
Berichten: 136
Geregistreerd: 11 maart 2007, 09:26
Woonplaats: Antwerpen

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor JeroenTrimbos » 17 jun 2010, 18:29

Spieren die veel werken zijn taai.
Luie spieren, zoals de ossenhaas, zijn heel mals maar hebben weinig smaak.

Longhaas, onglet in het frans, is een spier die veel werkt én mals kan zijn.
Ik zeg kan, want in mijn ervaring verschilt het echt per stuk.
In Frankrijk wordt het nog veel gegeten, er ligt bij Rungis zelfs een restaurant waar je alleen maar onglet kan eten!
Gewoon een keer proberen, is niet zo duur.
Practice what you preach
Avatar gebruiker
JeroenTrimbos
 
Berichten: 352
Geregistreerd: 31 mei 2008, 11:34
Woonplaats: Valkenburg aan de Geul

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor demoslager » 14 jul 2010, 13:39

Longhaas(onglet) is de spier die de long groot en weer klein maakt.Dus bij het inademen en uitademen.Omdat deze spier veel arbeid moet verzetten is hij in beginsel vrij stug.Bij een goede rijping(wet/dry) is deze toch vrij mals.Longhazen van zware vleesrassen zijn altijd beter dan de gewone lichtere melkrassen.
demoslager
 
Berichten: 58
Geregistreerd: 14 jul 2010, 13:32
Woonplaats: Amsterdam

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor demoslager » 17 aug 2010, 04:47

Longhaas is de spier die de longen laat bewegen.Longhaas is dus geen middenrif zoals hier vermeld wordt.Longhaas is op z'n best als het een weekje is afgehangen en komt van de zwaardere vleesrassen.
demoslager
 
Berichten: 58
Geregistreerd: 14 jul 2010, 13:32
Woonplaats: Amsterdam

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor lowie » 23 aug 2010, 10:55

demoslager schreef:
Longhaas is de spier die de longen laat bewegen.Longhaas is dus geen middenrif zoals hier vermeld wordt.Longhaas is op z'n best als het een weekje is afgehangen en komt van de zwaardere vleesrassen.


Longhaas is een deel van het middenrif even je anatomie bijschaven !
lowie
 
Berichten: 136
Geregistreerd: 11 maart 2007, 09:26
Woonplaats: Antwerpen

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor demoslager » 23 aug 2010, 12:22

Als je het zo bekijkt heb je gelijk.(verlengde van het middenrif).Maar ik maak als slager wel het onderscheid tussen middenrif en longhaas.Dus als een klant longhaas besteld krijgt hij ook daadwerkelijk longhaas.Besteld een klant middenrif dan krijgt hij middenrif.2 verschilllende stukjes vlees dus.Daarom zeg ik dan ook een longhaas is geen middenrif.
demoslager
 
Berichten: 58
Geregistreerd: 14 jul 2010, 13:32
Woonplaats: Amsterdam

Re: Kalfswang en Longhaas.

Berichtdoor lowie » 24 aug 2010, 10:26

demoslager schreef:
Als je het zo bekijkt heb je gelijk.(verlengde van het middenrif).Maar ik maak als slager wel het onderscheid tussen middenrif en longhaas.Dus als een klant longhaas besteld krijgt hij ook daadwerkelijk longhaas.Besteld een klant middenrif dan krijgt hij middenrif.2 verschilllende stukjes vlees dus.Daarom zeg ik dan ook een longhaas is geen middenrif.



Bij ons in Gent zeggen ze daar tegen " De dikke kraai en de platte kraai"

In West-vlaanderen noemen ze dit den omloop !

En in de restos hier spreek men van "ongelet"

Een kwestie dat iedereen het begrijpt :roll:
lowie
 
Berichten: 136
Geregistreerd: 11 maart 2007, 09:26
Woonplaats: Antwerpen


Keer terug naar Producten en Warenkennis

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast